Pork Wellington

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Min egen variant av beef wellington. Nästan lika gott.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 1 fläskfilé
  • 4 skivor rökt skinka eller proscioutto
  • Senap (gärna stark)
  • 1 ägg
  • Parmesan alt. rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Börja med att putsa fläskfilén och skär den i 4-5 bitar beroende på storlek. Stek och krydda som du brukar göra med fläskfilé (jag använder enbart salt och vitpeppar). Lägg åt sidan och låt svalna.
    2. Kavla ut smördegsplattorna tunna och så att dom täcker runt varje filébit. Lägg en skinkskiva på varje platta och pensla på med senapen (efter tycke och smak). Placera köttbitarna på skivorna och svep in dom in degen. Helst utan att degen går sönder för då läcker köttsaften ut och dom blir degiga och inte frasiga. Tänk även på att undersidan ska helst vara "tät" med.
    3. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och riv över parmesanen (alt. rostade sesamfröna). Placera mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills dom fått en fin färg.
    4. Tag ut och njut!

    Liknande recept

    3
    3 h 30 min
    6
    5
    20 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben