Portabelloburgare med salsa och coleslaw

Serverar: 4 portioner

Istället för hamburgare så är det här ett bra vegetariskt alternativ till burgare.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk soja
  • 4 portabellosvampar
  • 4 hamburgerbröd
  • Salsa
  • 1 gul lök
  • 1 grön chilifrukt
  • Olja
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 tsk råsocker
  • Salt
  • Coleslaw
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Groddar
  • Saltgurka
  • Ugnsbakade rotfrukter
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlöken. Rör ihop olja, sambal oelek, soja och vitlök till en marinad. Skär bort foten och pensla svamparna med marinaden. Låt stå kallt en timme eller längre, gör coleslaw och salsa under tiden.
    2. Strimla vitkålen riktigt fint med till exempel en osthyvel, riv moroten fint och hacka rödlöken. Rör ihop créme fraiche, majonnäs, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda i vitkål, morot och lök och låt stå kallt tills du ska servera.
    3. Finhacka löken och chili till salsan, fräs i olja någon minut, tillsätt tomatkross, råsocker och salt och låt puttra ca 20 minuter. Kyl ner.
    4. Grilla svamparna i ugnen på 200 grader, det kan ta allt från 10-25 minuter beroende på svamparnas storlek. De ska bli genomgrillade men inte börja torka ihop. Låt gärna bröden vara med i ugnen de sista två minuterna.
    5. Servera burgaren med salsa, coleslaw, groddar, saltgurka och ugnsbakade rotfrukter.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben