Pot au feu eller buljongkokt kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Andreas Nylén lagade detta middagstips på nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 600 gr kycklinglårfilé
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 2 dm purjolök
  • 12 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl kycklingfond
  • 2 st lagerblad
  • 1 knippe timjan
  • maizena
  • 0,5 dl persilja
  • 100 gr philadelphiaost
  • 100 gr grekisk yoghurt
  • 0,5 dl skånsk senap
  • smör/olja till stekning
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen i en djup stekpanna eller gryta. 2. Skär rotfrukterna i lika stora bitar och tillsätt dem i grytan tillsammans med gul lök och vitlök. 3. Stek i ca 4 minuter. Tillsätt vin och låt koka i 2 minuter. 4. Häll i vatten med fond tillsammans med lagerblad och timjan, koka i ca 10 minuter. 5. Blanda maizena med lite kallt vatten, rör sedan ner lite i den kokande grytan så att buljongen blir lite simmig. 6. Vispa osten med yoghurt och senap. Smaksätt med salt, citron och svartpeppar. 7. Servera grytan i en djup tallrik med senapscremen och toppa med hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben