Pot au feu med kyckling och sensommarprimörer

Serverar: 4 portioner

Himmelskt god soppgryta. Genom att snabbrimma kycklingen blir den extra saftig och grönsakerna får fyllig smak av den sköna örtsåsen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grovhackade färska örter, tex. basilika, körvel och gräslök
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 600-800 g färska primörer, tex. bönor, morötter, knipplök och blomkål
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Gnid in kycklingfiléerna med 1 tsk salt, ställ i kylen och rimma ca 30 minuter. Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, créme fraiche och örter med en stavmixer.
    2. Koka upp 1 liter vatten och kycklingfond i en stor kastrull. Torka av kycklingen, lägg den i kastrullen. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, det tar 5-10 minuter. Lyft upp den och lägg åt sidan. Spara buljongen.
    3. Dela de största grönsakerna i bitar. Koka grönsakerna i buljongen, börja med dem som har längst koktid. Lägg i resten vart efter. Koka dem nästan mjuka under lock.
    4. Blanda ut maizenan med 1 msk kallt vatten, rör ner i grytan och låt sjuda ca 2 minuter. Blanda ner örtkrämen i buljongen och låt den blir varm. Smaka av med peppar.
    5. Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben