Potatis-, dill- och currybiffar med laxsallad och gräslöksyoghurt

Serverar: 4 portioner

Det här är en underbart god och moderniserad variant av den hederliga potatisbullen. Själva potatisbullen är även god att servera bara som den är eller med det tillbehör du gillar bäst.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis, oskalad
  • 2 ägg
  • 2 msk smör, smält
  • 1 kruka dill, hackad
  • ½ msk curry
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 spansk peppar, urkärnad och strimlad
  • Havssalt
  • 2 dl riven kokos
  • Kokosfett till stekning
  • Gräslöksyoghurt
  • 3 msk skuren färsk gräslök
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Laxsallad
  • 400 g färsk lax
  • 1 gurka, skalad och skivad
  • 1 kruka koriander, plockade och skurna i blad
  • 1 spansk peppar, urkärnad och strimlad
  • Dressing
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk socker
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisen i kokande saltat vatten och sjud 20 minuter. Skala potatisen och mosa den med en gaffel. Blanda potatismoset med ägg, smör, dill, curry, vitlök och spansk peppar och smaka av med salt. Ställ åt sidan att kallna.
    2. Gräslöksyoghurt: Blanda ingredienserna. Salta och peppra.
    3. Laxsallad: Koka laxen i saltat vatten ca 15 minuter. Lägg upp laxen på ett fat, dela den i bitar med en gaffel och låt svalna. Blanda laxen med de övriga ingredienserna.
    4. Dressing: Blanda ingredienser och ringla över salladen.
    5. Forma potatismoset till en lång rulle och dela den i 12 jämna bitar. Forma bitarna till platta bullar och vänd dem i kokosen. Fräs bullarna i kokosfettet på medeltemperatur tills de blivit gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben