Potatis- och blomkålssoppa med korvspett

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

God och fyllig soppa som är enkel att laga. Korv kan man ta efter behag.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk kyckling- eller grönsaksfond, konc
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 1/2 dl purjolök, skivad
  • 2 potatisar, skalade och skivade
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • Servera med
  • 2 Mergueskorvar, Scan, i bitar eller valfri korv
  • Solrosskott
  • Grovt bröd
  • Färskost, light
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Tillsätt blomkål, purjolök och potatis. Koka tills blomkål och potatis är mjuka, ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en rundare smak på soppan, tillsätt 2 msk matlagningsgrädde.
    2. Tillbehör: Stek korven i en stekpanna och trä upp på spett. Servera spetten till soppan tillsammans med solrosskott och en grov smörgås med färskost.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben