Potatis- och broccolisoppa med kycklingköttbullar

Serverar: 4 portioner

Färs av kyckling är mager, god och lättlagad. Som alltid när det gäller kyckling gäller det att kycklingköttbullarna är helt färdigkokta eller genomstekta. Det ser man lätt genom att dela en bulle.

Ingredienser

  • 1 (ca 200 g) broccolistånd
  • 2 medelstora potatisar
  • 8-9 dl vatten
  • 2-3 msk kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Kycklingköttbullar med örter
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 / 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 msk färsk hackad timjan eller 1 / 2 tsk torkad
  • Instruktioner

    1. Skölj, dela och skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva potatisen. Lägg alltsammans i en kastrull.
    2. Blanda vatten och kycklingfond eller tärningsbuljong och häll på ca hälften av buljongen i kastrullen. Koka soppan under lock ca 30 minuter. (Gör under tiden kycklingbullarna.)
    3. Använd mixerstav eller matberedare och kör soppan slät. Späd med resten av buljongen, plus grädden, så att soppan får en lagom konsistens. Smaka av med ev. salt och lite peppar.
    4. Låt soppan koka upp på nytt. Lägg försiktigt ner de råa kycklingbullarna i soppan när ca 10 minuter återstår av koktiden. Sjud under lock tills de är helt genomkokta, 8-10 minuter. Ta upp en bulle, dela och kontrollera att den är klar.
    5. Blanda färsen med salt, peppar och potatismjöl. Vispa upp ägget och tillsätt det. Rör färsen slät och smidig. Smaksätt med klippt gräslök och timjan.
    6. Forma färsen till små bullar. Koka dem i soppan (se ovan) eller stek dem i lite matfett i en stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben