Potatis- och grönsakspanna

Serverar: 4 portioner

Med potatis och spänstiga grönsaker trollar du fram en färgglad och aptitlig huvudrätt. Lite knaperstekt fläsk ger extra smak och piff.

Ingredienser

  • 5 - 6 stora potatisar av fast sort
  • 1 stor morot
  • 150 g magert rökt fläsk
  • 2 rödlökar
  • 1 grön paprika
  • 200 g gröna bönor
  • 3 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala, skölj och skiva potatis och morot i ½ cm tjocka skivor. Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det fint. Skala och skär löken i tunna ringar.
    2. Skölj och skär paprikan i halvor, ta bort kärnor och sidväggar och skär dem i 1 cm tjocka strimlor. Ansa, skölj och skär bönorna i centimetertjocka, sneda bitar.
    3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs fläsktärningar och lök genomskinliga på medelvärme. Tillsätt potatis och grönsaker och låt dem steka med ca 1 minut under omrörning. Sänk värmen, lägg på lock och låt alltsammans eftersteka ca 20 minuter eller tills potatis och grönsaker känns mjuka. Rör om då och då.
    4. Lyft av locket och sätt på högsta värmen. Fräs blandningen knaprig under omrörning, ca 3-4 minuter. Krydda, strö över persilja och lägg upp på tallrikar. Servera genast ned en krispig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben