Potatis och köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt med allt i samma form och med morot i kan man lura kidsen att få i sig lite mer grönsaker.

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta, stor
  • 1 liten gul lök
  • Olja att steka i
  • 400 g köttfärs, jag använder bara älgfärs. Men det går säkert bra med annat
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • örtkrydda
  • salt
  • peppar
  • 2 rivna morötter
  • 1 pkt riven gratängost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Ca 1,5 dl mjölk
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisarna i matberedare. Skala och riv morötter. Hacka lök och vitlök och stek den i lite av oljan. Tillsätt resten av oljan och bryn köttfärsen. Chilisås, ketchup, kyrddor tillsätts när köttfärsen är stekt. Ta en ganska stor ugnsform och lägg i potatis, morot, köttfärs, ost. Det ska finnas plats att röra om ordentligt så att allt fördelar sig jämt. Häll sen över grädde och mjölk och in i ugn, 200 grader, ca 50-60 min eller till potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Millutt 26 juni 2008

    Gott, men jag var lite för försiktig med kryddningen eftersom det inte stod nåt om hur mycket det skulle vara. Receptet sparas, och nästa gång kommer jag att krydda lite mer!

    farmoringer 6 januari 2009

    Var en bra rätt. Jag kryddade lite med tacokrydda också. Sen hällde jag lite mjöl över köttfärsen innan jag hällde på ketchupen och chilisåsen. För det var det sista i båda flaskorna så för att få ut det sista skaka jag flaskorna med lite vatten. Därav mjölet, så det inte skulle bli för löst. Även jag använde älgfärs. Supergott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben