Potatis- och köttfärsgratäng med tacosmak

Serverar: 4 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 gula lökar, skivade
  • 100 g creme bonjour taco
  • ½ påse tacokrydda
  • Ca 12 potatisar, skivade
  • Mjölk
  • Vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Stek köttfärsen och löken. När den är genomstekt häll på kryddan och creme bonjouren och låt osten smälta. Ta av från spisen.
    3. Lägg den skivade potatisen i en kastrull och häll på grädde och mjölk så att det knappt täcker. Ungefär hälften grädde och hälften mjölk. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda 10-15 minuter.
    4. Lägg ett lager (i en ugnsfast from) med potatisen och gräddblandningen och sedan hälften av köttfärsen, gör ytterligare ett lager av varje, avsluta med potatisblandningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills den fått lagom färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Monika46 22 november 2008

    Hur mycket grädde och mjölk? /Monika

    flabban 15 februari 2009

    Supergott. Smart att koka potatisen först. Det kommer jag även att göra med andra potatisgratänger. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben