Potatis- och köttgrillspett med bacon och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En hel måltid på en pinne! Det här receptet hittade jag på inför en grillning vid havet som krävde att saker skulle vara förberedda och lätta att tillaga och äta väl där.

Ingredienser

  • ca 600 g lagom stora nypotatisar
  • 1 krm salt
  • 400 g bacon, ca 2 paket
  • 3 msk olivolja
  • 800 g fläskfilé
  • 2-3 dl valfri marinad, t ex Caj P Original BBQ Oil
  • ca 20 champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Grillspett, av metall eller trä
  • Instruktioner

    1. Börja med att putsa fläskfilén och dela i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och täck över med marinaden och massera in i köttet. Täck över bunken och ställ kallt.
    2. Använder du grillspett av trä, lägg dem i vatten. Putsa champinjonerna och smörj in dem med olivolja och salt och peppar.
    3. Putsa potatisen och koka tills färdiga i saltat vatten, ca 20 minuter. Låt svalna (dock ej bli kalla) och täck dem sedan med 2 msk olivolja. Skär baconbitar som passar runt potatisen, vira runt potatisen och trä på spettet. Se till att skarven på baconen går genom spettet så att de stannar på potatisen.
    4. Varva sedan bitar av potatis med bacon, champinjoner och kött. Grilla eller tillaga i ugn tills att de fått en fin färg och köttet är genomlagat.
    5. Servera tillsammans med en god sås, lite bröd t ex foccacia och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben