Potatis- och kokosmjölksoppa

Serverar: 4 portioner

En god och matig soppa som är mild och len i smaken men som passar utmärkt att krydda upp för den som vill ha det lite hetare. Dessutom är den både låg på kalorier och nyttig :)

Ingredienser

  • 1 stor purjolök
  • 4 potatisar
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 4 tsk curry
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 3-4 krm chilipeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen. Skiva purjolöken och fräs i olja i en stor kastrull tills löken mjuknar, häll i 1 tsk av curryn och fräs lite till.
    2. Slå på en liter vatten och släng i buljongtärningarna. Låt koka upp.
    3. Skala och skär potatisarna i små bitar och lägg i potatisen när det börjat koka. Krydda med spiskummin och chilipeppar och mer curry. Koka under lock i ca 10-15 min tills potatisen är mjuk.
    4. Slå på kokosmjölken, smaka av med salt och peppar och låt koka upp igen. Kör med stavmixer eller mosa potatisen med en slev, den ska helst inte vara helt slät.
    5. Servera med vitlöksbröd eller knäckebröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    NewDown 10 september 2008

    God smak, jag var lite sparsam med kryddningen pga små barn men de gillade den. Så den kommer på veckomenyn fler gånger.

    Vegankristin 11 januari 2009

    Soppan blev jättegod! Bjöd två relativt kräsna barn och den blev godkänd även av dem. Kors i taket...

    liab 26 oktober 2009

    God, men i vårt tycke (barnfamilj) ganska stark, så vi tar mindre curry och chilipeppar.

    Tiildaa 15 oktober 2010

    Jättegod soppa! rekomenderas verkligen:)

    ricca 28 februari 2011

    Jätte god =)

    dolores 16 mars 2011

    Kanongott ! Och det som är så bra............LÄTTLAGAT.

    Buspippi 18 maj 2011

    Nä det här var inget för våran familj. Men nu har vi provat.

    dolores 22 oktober 2011

    Otroligt gott spec. för en curryälskare som jag. 5 poäng

    eccuulaisaa 4 december 2011

    Hur mycket kokosmjölk är det i en burk? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben