Potatis- och linsbullar

Serverar: 4 portioner

En klassiker med twist! Goda potatisbullar som ger extra proteintillskott genom de röda linserna. Läckert att servera med rårörda havtorn, men har du inte havtorn så fungerar lingon lika bra!

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 1 förpackning kokta röda linser, 290 g
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mandelmjöl eller ströbröd
  • 2 msk smör till stekning
  • Rårörda bär
  • 225 g frysta havtorn eller lingon
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen, låt svalna. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med de avsköljda linserna. Tillsätt ägg, vetemjöl och salt.
    2. Forma till små bullar, platta till och vänd dem i mandelmjöl eller ströbröd. Stek plättarna i smör på medelvärme tills de har fin stekyta.
    3. Rör bär och socker tills bären tinat och sockret lösts upp.
    4. Servera bullarna med de rårörda bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben