Potatis- och majsplättar

Serverar: 4 portioner

Matigare plättar som serveras med en fräsch gurkyoghurt.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 2 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g fast potatis
  • 340 g majskorn
  • 2 msk smör
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten.
    3. Stek plättar, ca 10 cm i diameter eller i plättlagg i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.
    4. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
    5. Servera plättarna med gurkyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben