Matigare plättar som serveras med en fräsch gurkyoghurt.
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk socker
2 ägg
Salt
Svartpeppar
600 g fast potatis
340 g majskorn
2 msk smör
1 gurka
2 dl matyoghurt
Instruktioner
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten.
Stek plättar, ca 10 cm i diameter eller i plättlagg i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.
Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.