Potatis och ostpaj

Serverar: 8 portioner

En mycket god paj som passar till det mesta!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500g kokt potatis
  • 1½ dl hackad dill
  • 2 dl riven präst/västerbottens ost
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa i matberedaren, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen ligga kallt i ca 30 min.
    2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter i 200 grader.
    3. Skala och skiva potatisen och hacka dillen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Lägg potatisen i pajskalet och strö över dill och ost. Häll på äggstanningen.
    4. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (1)

    Disen 16 augusti 2010

    En mycket, mycket god paj som vi hade på vår kräftskiva. Det blev inte en smula över och det är ett gott betyg. Tack för receptet och full pott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben