Potatis- och ostpaj

Serverar: 4 portioner

Supergott att servera till kräftskivan, eller som ensamrätt tillsammans med en god grönsallad

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • 500 g potatis (kokt)
  • 1 ½ dl hackad dill
  • Ca 2 dl lagrad ost , riven
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar malen
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 200 grader.
    2. Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.
    3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
    4. Skala och skiva potatisen och hacka dillen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Lägg potatisen i pajskalet och strö över dill och ost. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter.
    5. Servera gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben