Potatis- och palsternackssoppa

Serverar: 4 portioner

Det här är en underbar rätt med palsternacka och potatis.

Ingredienser

  • 300 g palsternacka
  • 300 g potatis
  • 4 msk olivolja
  • 1 purjolök, skuren i tunna skivor
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1-2 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl oliver med kärna
  • 2 dl smulad fetaost
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala palsternackan och potatisen och skär dem i tärningar, ca 2 cm stora. Kärna ur oliverna med hjälp av en urkärnare eller med en kniv.
    2. Värm upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och fräs purjolöken cirka 2 minuter utan att den tar färg.
    3. Tillsätt palsternacks- och potatistärningarna. Höj värmen och stek tills rotfrukterna mjuknat lite, cirka 5 minuter.
    4. Tillsätt vitlök och rosmarin. Häll i buljongen och fonden och låt koka upp. Låt soppan sjuda med lock tills palsternackan är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt oliverna och sjud ytterligare ett par minuter.
    5. Servera soppan i fyra djupa tallrikar och fördela fetaosten över. mal över lite svartpeppar. Servera gärna soppan med grissini inlindade i parmaskinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben