Potatis- och primörsallad

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Passar till midsommarbuffén.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis, borstad
  • Salt
  • Vatten
  • 10 gröna sparrisar
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • 5 rädisor i tunna skivor
  • ½ spetkålshuvud i strimlor
  • 2 vårlökar i strimlor
  • 1 dl hackade örter: persilja, körvel, dill
  • 1 msk kapris
  • Salt
  • Svartpeppar nymalen
  • 1 ask bladspenat
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.
    2. Skär av knopparna på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Använd en potatis- eller sparrisskalare och hyvla ner stjälkarna från topp till botten i långa band. Salta lätt och slå på olja och vinäger. Marinera i 30 minuter.
    3. Blanda samman potatis, sparrisband, knoppar, rädisor, kål, lök, örter och kapris. Krydda med peppar. Smaka av om mer salt behövs.
    4. Vänd i spenaten strax för servering. Servera salladen rumstempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben