Potatis- och sellerisoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt syrlig soppa med krämig konsistens. Rotsellerins kraftiga smak blir mycket mildare av kokningen.

Ingredienser

  • 2-3 potatisar, 300 g
  • 1 bit rotselleri, 300 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 2 krm salt
  • Lite nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala grönsakerna och skär selleri och potatis i mindre bitar. Hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt selleri och potatis, häll på vin, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka tills sellerin och potatisen är riktigt mjuk, ca 20 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
    2. Smaka av med salt och peppar.Serveras med citron- och gräslökskräm

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben