Potatis- och sparrisgratäng med getost

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk gratäng som kan serveras som ensamrätt eller med lite kallskuret till.

Ingredienser

  • 600 g potatis av fast sort
  • Olivolja till stekning
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 paket grön sparris, fryst och tinad, 200 g
  • ½ dl sötmandel, skållad och skalad
  • 125 g getost
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatisen, skiva den tunt och stek i olivolja tills den mjuknar och får lite färg runt kanterna. Skiva vitlöken och blanda ner i potatisen mot slutet. Krydda med lite salt och peppar och lägg över i en ugnsform. Häll över grädden.
    3. Koka sparrisen i lätt saltat vatten ca 3 minuter. Häll bort vattnet och lägg sedan sparrisen på potatisen. Skiva mandeln och rosta den sedan lite lätt i en torr stekpanna. Skär getosten i skivor och fördela ovanpå sparrisen. Ringla sist över honung och strö över mandeln.
    4. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben