Potatis- och sparrissallad

Serverar: 10 portioner

Goda sommarsmaker...färskpotatis och grön sparris. Finns inte den färska sparrisen går det förstås även bra med fryst

Ingredienser

  • 1½ kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 50 g rucolasallad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Gräslöksvinägrett
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Garnering
  • Gräslöksblommor
  • Instruktioner

    1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna.
    2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen, den behöver inte skalas, och koka den mjuk i lättsaltat vatten 8–10 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
    3. Skär potatisen och sparrisen i bitar. Blanda potatis, sparris, rucola och skivad vitlök i en salladsskål.
    4. Blanda ihop gräslöksvinägretten och häll den över salladen.
    5. Dekorera med gräslöksblommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben