Potatis- och svampgratäng

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 400 g färsk svamp
  • saften av 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl finhackad persilja
  • 4 skivor vitt bröd
  • Instruktioner

    Skala och skiva rå potatis i tunna skivor. Skär svampen i skivor. Varva dem i en smord form ugnssäker form. Sätt ugnen på 175° C. Häll citronsaft och olivolja över gratängen. Strö över salt och peppar. Lägg riven ost i en skål och blanda med finhackad persilja. Skär brödet i små tärningar och blanda ner det. Fördela blandningen över gratängen. Gratinera i ugn ca 45 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben