Potatis- och svartkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Krämig gratäng med svartkål blir ett gott tillbehör till något proteinrikt.

Ingredienser

  • 750 g Potatis
  • 1 Gul lök
  • 150 g Svartkål
  • 3 msk Pepparrot, riven
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 dl Gratängost, riven
  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 dl Mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatis och lök tunt. Strimla svartkålen. Varva potatis, lök, svartkål, riven pepparrot, salt och peppar i en ugnssäker form, avsluta med riven ost. Häll över grädde och mjölk.
    3. Tillaga i övre delen av ugnen 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben