Potatisbåtar

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett väldigt gott alternativ om man vill göra nåt mer av bakad potatis

Ingredienser

  • 4 stora potatisar eller 2 riktigt stora bakpotatisar
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl färskriven parmesan eller Cheddar
  • 1 msk fryst hackad persilja
  • 1 msk fryst hackad gräslök
  • 1 msk fryst hackad basilika
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och nagga potatisarna på ovansidan. Lägg dem på galler och ugnsbaka i 50-65 minuter. Bakpotatisarna delar du sedan på mitten. Skär ett lock på varje potatis. Gröp ur dem med en sked utan att skada skalet och sätt in "skålarna" i ugnen 4-5 minuter så att de rostas lätt. Pressa inkråmet i potatispress och blanda väl med ostsorterna, örterna, salt och peppar. Vispa vitan till hårt skum och rör ner i moset. Spritsa eller skeda ner moset i potatisskålarna och strö lite extra riven parmesanost över. Gratinera mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben