Potatisbröd med kantareller

Ett enkelt bröd som du kan blanda med din egen smaksättning om du inte vill ha kantareller i.

Ingredienser

  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 20 g kantareller, eller egen smaksättning
  • 6 dl vatten
  • ½ dl olja
  • 25 g jäst
  • 2 ½ tsk salt
  • 960 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Tärna potatisarna och fräs tillsammans med schalottenlök och kantareller. Ställ åt sidan så länge.
    2. Ljumma vattnet till fingervarmt. Tillsätt oljan. Finfördela jästen i en bunke. Häll över det ljumma vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl så att den blir smidig.
    3. Blanda försiktigt i potatis, kantareller och lök. Strö över lite mjöl och jäs under duk i ca 60 minuter.
    4. Värm ugnen till 275 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till ovala eller runda bröd. Jäs igen i 35 minuter. Pensla bröden med kallt vatten. Grädda på den nedersta falsen i ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225 grader och pensla bröden med kallt vatten igen. Grädda ytterligare i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben