Potatisbullar

Serverar: 4 portioner

En klassisk och bra rätt när man fått kokt potatis över. Men man kan också koka potatis för att pressa den direkt. Då blir det jämnare och mjukare konsistens än om man mosar kokt kall potatis.

Ingredienser

  • 500 g potatis, kokt skalad
  • 2 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl persilja, finhackad
  • ½ dl gräslök, finhackad
  • ½ tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör, till stekning
  • Tillbehör
  • Stekt rimmat sidfläsk eller bacon
  • Lingonsylt
  • Rårivna morötter
  • Instruktioner

    1. Mosa eller pressa potatisen. Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt.
    2. Forma små platta bullar ca 3 cm i diameter och vänd dem i ströbröd.
    3. Stek dem i smör på medelgod värme ca 3 min på varje sida.
    4. Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk eller bacon, lingonsylt och rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    christincarlsson 13 december 2011

    Helt ok.

    Biinii 15 oktober 2012

    Åt dessa idag med bacon. Det var helt ok. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben