En klassisk och bra rätt när man fått kokt potatis över.
Men man kan också koka potatis för att pressa den direkt. Då blir det jämnare och mjukare konsistens än om man mosar kokt kall potatis.
Ingredienser
500 g potatis, kokt skalad
2 st ägg
2 msk mjölk
1 dl persilja, finhackad
½ dl gräslök, finhackad
½ tsk salt
1 dl ströbröd
2 msk smör, till stekning
Tillbehör
Stekt rimmat sidfläsk eller bacon
Lingonsylt
Rårivna morötter
Instruktioner
Mosa eller pressa potatisen. Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt.
Forma små platta bullar ca 3 cm i diameter och vänd dem i ströbröd.
Stek dem i smör på medelgod värme ca 3 min på varje sida.
Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk eller bacon, lingonsylt och rårivna morötter.
Helt ok.
Åt dessa idag med bacon. Det var helt ok. :)