Potatisbullar

Serverar: 4 portioner

Har man kokta potatis i kylen är detta jättegott.

Ingredienser

  • 12 st potatis kokta
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • Salt
  • Peppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Smör eller margarin
  • Till servering
  • 8 skivor parmaskinka
  • 200 g keso naturell
  • 1 dl rårörda lingon
  • Ev. alfagroddar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och koka den. Blanda i ägget och äggulan. Salta och peppra. Forma smeten till en längd.
    2. Dela i 8 bullar. Lägg mjölet på ett fat och vänd bullarna i mjölet. Stek dem i smör, de ska bli gyllenbruna. Stek skinkan.
    3. Blanda keso med rårörda lingon. Servera potatisbullarna med skinkan och lingonkeson. Garnera rätten med groddar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    angelzara 16 maj 2012

    koka potatisen och koka den?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben