Serverar: 4 portioner
Tid: 50 minuter
denna rätt är jätte, jättegod :)
koka potatisen. låt svalna, skala den och pressa den med en potatispress. Rör ner äggula, mjölk och vetemjöl. Krydda. Arbeta ihop till en deg, ta mer vetemjöl om den känns väldigt kladdig. Ta en rejäl klick av degen och platta till den. Det ska bli 8 bullar. Mosa fetaosten och blanda med peston. Lägg röran i mitten av bullen och forma degen runt så att fetaröran täcks. Vänd i ströbröd. Pensla en ugnsform och sätt in bullarna i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter (vänd efter halva tiden).
Jag misslyckades lite, men det var gott ändå :). Det var min fru som lagt in det på veckomatsedeln och jag som skulle utföra. Kommer att försöka igen! Ändras till nästa gång: Stressa inte... Fel sorts potatis, fast istället för mjölig... kanske för mycket mjölk... för lite vetemjöl... inget ströbröd... Smeten var väldigt kletig och svår att forma.