Fetaostfyllda potatisbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

denna rätt är jätte, jättegod :)

Ingredienser

  • 500 g potatis, helst av mjölig sort
  • 1 äggula
  • 2 msk mjölk
  • 5-6 msk vetemjöl
  • salt & peppar
  • ströbröd till panering
  • lite olja till pensling av ugnsfat
  • Fyllning
  • 80 g fetaost, gärna med smak, tex soltorkade tomater
  • 2 msk pesto, gärna grön
  • Instruktioner

    koka potatisen. låt svalna, skala den och pressa den med en potatispress. Rör ner äggula, mjölk och vetemjöl. Krydda. Arbeta ihop till en deg, ta mer vetemjöl om den känns väldigt kladdig. Ta en rejäl klick av degen och platta till den. Det ska bli 8 bullar. Mosa fetaosten och blanda med peston. Lägg röran i mitten av bullen och forma degen runt så att fetaröran täcks. Vänd i ströbröd. Pensla en ugnsform och sätt in bullarna i ugnen, 225 grader, ca 15 minuter (vänd efter halva tiden).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    d99bjbe 5 maj 2009

    Jag misslyckades lite, men det var gott ändå :). Det var min fru som lagt in det på veckomatsedeln och jag som skulle utföra. Kommer att försöka igen! Ändras till nästa gång: Stressa inte... Fel sorts potatis, fast istället för mjölig... kanske för mycket mjölk... för lite vetemjöl... inget ströbröd... Smeten var väldigt kletig och svår att forma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben