Potatisgratäng med fetaost och soltorkade tomater
Fetaost + soltorkade tomater är en klockren kombo som vi alla vet. Men visste ni att det är galet gott i en potatisgratäng?
Den här gratängen brukar jag ha på julbordet som ett alternativ till Janssons frestelse. Men den fungerar lika bra som ensamrätt som till kött och fisk. Prova du med!
Ingredienser
8-10 potatisar
3 dl vispgrädde
1-2 dl tärnad fetaost (av bra kvalitét)
1 dl soltorkade tomater i olja, strimlade
salt, svartpeppar
3-4 msk ströbröd
3 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisen och strimla den. Smörj en gratängform och varva potatis, fetaost och tomater. Salta och peppra mellan varven. Häll över grädden. Strö över ströbrödet och klicka ut smöret ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Täck med aluminiumfolie om den blir för mörk.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Potatisrätter
Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...
Ikväll gjorde jag din gratäng och jag måste säga att den var jättegod! Jag använde marinerade soltorkade tomater (orginal) ej i olja och sen hade jag fetaost i bit som jag smulade i gratängen - ca halva biten. Mums så gott det blev! Det var absolut inte sista gången! Hälsningar Hillan :o)
Smaskens till sista slicken. jag har gjort den flera gånger och även bjudit vänner på den och alla har velat ha receptet. 5 stjärnor av mig. Mvh pia