Potatisgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

En riktig favoriträtt här hemma. Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis, t ex King Edward
  • 10 cm purjolök
  • 500 g kassler
  • Bechamelsås
  • 30 g smör
  • 3 msk maizena
  • 5 dl grädde
  • 2 msk hackad färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 msk söt senap, glutenfri
  • 150 g riven ost
  • Färska salviablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Skär purjolöken i slantar och kasslern i strimlor. Varva potatis, purjolök och kassler i en smord ugnsform. Spara lite purjolöksslantar till garnering.
    3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Blanda i maizena, späd med grädden och låt koka några minuter under omrörning. Krydda med salvia och senap. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
    4. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen i ca 35 minuter. Toppa med purjolök och några färska salviablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben