Potatisgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Enkel lättgjord gratäng, som passar väldigt bra som bjudrätt, både till fest och vardag.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • 200 g kassler
  • 2 purjolökar
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor eller strimlor. Skölj purjolöken och strimla den fint. Ta även med det gröna. Skär kasslern i strimlor.
    2. Smöra en ugnssäker form och varva potatis, purjolök, kassler, salt, peppar, vitlök och ost. Underst och överst lägger du potatis. Strö över rikligt med riven ost och häll på grädden.
    3. Grädda i 225* ca 50 min. - 1 tim. Täck med folie om gratängen blir för brun.
    4. Servera gärna en fräsch grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 29 juni 2009

    Gör denna till middag för tredje gången, Mycket god och enkel att förbereda dagen innan. Jag klippte i en massa gräslök ochså , blir så fin färg. Bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben