Potatisgratäng med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Ej testat

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • Riven ost
  • Örtsalt
  • Chilikrydda
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Skär löken i skivor. Fräs upp färsen utan kryddor. Smörj en form och bre på ett lager potatis,salta,häll på hälften av löken, pressa på all vitlök, ha sedan i hälften av köttfärsen och på med chilikrydda. Upprepa allt utom vitlöken i ett lager till. Avsluta med potatis och salt. Häll på grädden. In i ugnen på 225 grader i ca 45 min. Ta ut den och strö över riven ost, gratinera tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben