Potatisgratäng med salami

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Krämigt och gott! Och tid för att göra sallad och duka medan maten står i ugnen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 100 g mager salami (t ex Må gott från Scan)
  • 1 burk ricotta (250 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare eller med mandolin.
    2. 2. Skiva lök och fräs i olja. Skär salami i mindre bitar och fräs med löken någon minut.
    3. 3. Smörj en ugnssäker form med lite olja. Lägg i potatis, lök, salami och ricotta. Salta, peppra och blanda runt. Häll på grädde.
    4. 4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min till fin färg. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben