Potatiskaka
Serverar:
4 portioner
Passar alldeles utmärkt till röding gratinerad med västerbottensost
Ingredienser
600 gram pressad kokt potatis
1-2 röda lökar
6 Ägg
1 liten purjolök
2 morötter
Dijonsenap
Timjan
Basilika
Salt
Vitpeppar
Farinsocker
1 dl riven västerbottenost
Ströbröd
Instruktioner
1 hackad liten purjolök 2 rivna morötter Bryns i stekpanna
Blanda ihop med potatisen och kryddorna med löken och morötterna. Tillsätt 6 ägg, 2-3 msk farinsocker, 1 dl riven västerbottenost.
Häll allt ihop i en form som du hett ströbröd i och grädda i ca 45 min på 150°C. Kyl ned och skär sedan upp. Värms sedan upp i ugn i svag värme.
Liknande recept
Italiensk potatiskaka
4.3
8
4
Gräddig potatiskaka
4.5
4
1
Potatiskaka med ägg och ost
45 min
4
Amoz kantarelltoppade ytterfilé med liten potatiskaka och tranbärssås.
4.7
50 min
4
1
Laxfilé med potatiskakor
5
4
Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka
3
2 h
6
1
Potatiskaka med bacon
3.5
4
2
Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås
3.7
1 h
2
Potatiskaka
4.3
4-6
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!