Potatiskaka

Serverar: 4 portioner

Passar alldeles utmärkt till röding gratinerad med västerbottensost

Ingredienser

  • 600 gram pressad kokt potatis
  • 1-2 röda lökar
  • 6 Ägg
  • 1 liten purjolök
  • 2 morötter
  • Dijonsenap
  • Timjan
  • Basilika
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Farinsocker
  • 1 dl riven västerbottenost
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. 1 hackad liten purjolök 2 rivna morötter Bryns i stekpanna
    2. Blanda ihop med potatisen och kryddorna med löken och morötterna. Tillsätt 6 ägg, 2-3 msk farinsocker, 1 dl riven västerbottenost.
    3. Häll allt ihop i en form som du hett ströbröd i och grädda i ca 45 min på 150°C. Kyl ned och skär sedan upp. Värms sedan upp i ugn i svag värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben