Potatiskaka

Serverar: 10-12 portioner

Potatiskaka med purjolök och persilja passar fint på buffébordet

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda purjolök, persilja, timjan, salt, peppar och ost.
    3. Smörj en rund form med löstagbar kant. Klä den utvändigt med folie ifall den skulle läcka. Varva potatis och ostblandning i formen.
    4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk, och häll i formen. Peta lätt i potatisen så att blandningen rinner ner.
    5. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ibanilsson 5 juni 2009

    Kan man äta denna potatiskaka kall?

    asaeon 20 februari 2016

    Saftig och god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben