Potatiskaka

Serverar: 40-48 portioner

Tid: 15 minuter

En otroligt god kaka med mandelmassa. Har fått receptet på min arbetsplats.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 ½ dl Socker
  • 2 ½ dl Mjölk
  • 200 g smält Smör
  • 6 dl Vetemjöl
  • 3 tsk Bakpulver
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • Smörkräm
  • 300 g Smör
  • 6 dl Florsocker
  • 1 Ägg
  • 6 tsk Vaniljsocker
  • ca. 400 g Mandelmassa
  • lite Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Till kakan vispas äggen och sockret ihop. Tillsätt de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord långpanna (30x40 cm) och grädda på 3:dje falsen nerifrån i 15 minuter.
    2. Smörkräm: Rör ihop smörkrämen och bred den på kakan när den har kallnat. Riv mandelmassa direkt på smörkrämen. Pudra lite kakao över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    izzkizz 31 oktober 2009

    Varför heter den potatiskaka när den inte innehåller nån potät?

    farmormor 1 november 2009

    Jag har faktiskt inte en aning. Har inte tänkt på att fråga tjejen som jag fick receptet av. Men som jag har skrivit ovan så är det en otroligt god kaka. Hoppas att du kommer att testa den.

    husmusen88 26 maj 2011

    Älskar denna! Mormor bakade den alltid förut, men hittade inte receptet! Kanske heter potatiskaka för att mandelmassan ser ut som riven potatis? Det ska ju inte vara någon potatis i :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben