Potatiskaka a la Kristin

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Serverade den till dubbelmarinerat kött och det blev kanongott!

Ingredienser

  • Ca 4 kg potatisar
  • 200 gram baby spenat
  • 2 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad timjan
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 gram riven västerbottenost
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna lätt. Hacka spenat och örter och blanda samman i en skål. Skala och skiva potatisen i matberedare till tunna skivor och bred ut i ett lager. Salta, peppra och strö över örter samt osthyvla över smör. Lägg sedan på nästa lager potatisskivor och upprepa föregående procedur. Pressa med en tyngd för varje lager så att det blir väl ihoppressat. Innan du lägger över sista lagret; Blanda 1 dl matlagningsgrädde och en pressad vitlöksklyfta och ringla över hela plåten. Fortsätt tills formen eller potatisen tar slut. Över sista lagret strör du rikligt med västerbottenost.
    2. Gratinera i ca 45 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk, i nedre delen av ugnen. Om osten tar för mkt färg så lägg över folie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben