Potatiskaka och vegokött i rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

God och smakrik, vegetarisk rätt, till vardags eller fest.

Ingredienser

  • 400 g vegokött, t ex Fry´s strips, Anammas sojabitar eller valfri favorit
  • Potatiskaka
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rosépepparsås
  • 2 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk hel rosépeppar
  • 1 tsk mörk sojasås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Potatiskaka: Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Lägg ner i en bunke. Finhacka löken och blanda med potatisen. Krydda med salt och vitpeppar.
    2. Hetta upp någon matsked mjölkfritt smör i en stekpanna med höga kanter. Sprid ut den rivna potatisen i stekpannan och tryck till med en stekspade. Låt steka på medelhög värme i några minuter.
    3. Lägg en tallrik över stekpannan och vänd över potatiskakan på tallriken. För ner potatiskakan i stekpannan igen och stek den färdig på andra sidan. Vänd upp på ett serveringsfat och håll varm.
    4. Bryn vegoköttet i lite olja eller mjölkfritt smör. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på grädden och den halva buljongtärningen. Rör runt. Krossa rosépepparn i en mortel eller hacka grovt med en kniv. Blanda ner rosépeppar, sojasås, salt och vitpeppar. Låt bubbla på i 5 minuter.
    5. Servera grytan till potatiskakan och en rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben