Potatismos med Purjolök och Soltorkade Tomater

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

En roligare variant på potatismos som jag lagade ihop för ett tag sen. Jättegott!

Ingredienser

  • 5 Bakpotatisar
  • 8 - 10 cm Purjolök (Den vita delen)
  • 1/3 dl Soltorkade Tomater
  • 8 - 10 blad färsk mint
  • Rivet skal från en lime
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk smält smör
  • vitpeppar
  • salt
  • olivolja
  • 1 tsk smör (till stekpannan)
  • Instruktioner

    1. Dela potatisen i tre lika stora bitar, och lägg i lätt saltat vatten. Jag brukar ha kvar skalet, men det är en smaksak. Koka som vanligt tills potatisen ar mjuk.
    2. Under tiden:
    3. Skär purjolöken i hälften, längs med, och sen i tunna strimlor. Skär även dom soltorkade tomaterna i strimlor, eller småbitar, och fräs dom tillsammans med purjolöken i smöret och olivoljan tills purjolöken börjar få fin färg. Dra åt sidan.
    4. I en stor bunke, häll i mjölk, gräddfil, äggulor och limeskalet. Finhacka mintbladen och tillsätt i äggröran. Salta och peppra. Rör om.
    5. Häll av potatisvattnet när potatisen är färdigkokt, och mosa potatisen med elvisp eller potatispress. (Potatispressen funkar bättre om du inte har skalet kvar). Blanda ner den mosade potatisen i äggröran, och tillsätt det smälta smöret. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben