Potatismuffins med skinka, champinjoner, spenat och ost

Serverar: 4 portioner

Dessa muffinsar är nästan som en omelett. Passar utmärkt att ta med sig till lunchen eller till utflykten. Lika goda varma som ljumma eller kalla. Servera med en god sallad.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 rödlök
  • 6 kokta små potatisar
  • 6 skivor skinka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 champinjoner
  • 100 g färsk spenat
  • Smör till stekning och formarna
  • 100 g cheddarost eller annan smakrik ost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och mjölk. Skiva rödlöken tunt, skär potatisen i bitar. Skär skinkan i mindre bitar och stek den. Stek grönsakerna mjuka, först rödlök och hackad vitlök, sedan champinjoner, potatis och spenat. Riv osten.
    2. Blanda samman grönsaker och ost med äggblandningen och smaka av med salt och peppar. Smörj stora muffinsformar och häll i blandningen. Grädda i 180 graders varm ugn i 20-30 minuter eller tills muffinsarna har pöst upp och blivit gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben