Potatismuffins med skinka, champinjoner, spenat och ost
Serverar: 4 portioner
Dessa muffinsar är nästan som en omelett.
Passar utmärkt att ta med sig till lunchen eller till utflykten.
Lika goda varma som ljumma eller kalla.
Servera med en god sallad.
Ingredienser
6 ägg
2 dl mjölk
1 rödlök
6 kokta små potatisar
6 skivor skinka
2 vitlöksklyftor
5 champinjoner
100 g färsk spenat
Smör till stekning och formarna
100 g cheddarost eller annan smakrik ost
Salt
Peppar
Tillbehör
Sallad
Instruktioner
Vispa ihop ägg och mjölk. Skiva rödlöken tunt, skär potatisen i bitar. Skär skinkan i mindre bitar och stek den. Stek grönsakerna mjuka, först rödlök och hackad vitlök, sedan champinjoner, potatis och spenat.
Riv osten.
Blanda samman grönsaker och ost med äggblandningen och smaka av med salt och peppar.
Smörj stora muffinsformar och häll i blandningen.
Grädda i 180 graders varm ugn i 20-30 minuter eller tills muffinsarna har pöst upp och blivit gyllene.