Potatispizza med rosmarin

Serverar: 2-4 portioner

Pizzan, som kröns av smält ost, är enkel med potatis och rosmarin och smakar ljuvligt tillsammans med rucola.

Ingredienser

  • 3 stora mjöliga potatisar, skalade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rosmarinblad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 fryst pizzabotten, ca 30 cm i diameter
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 3 msk smulad fetaost
  • 5 dl rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Skiva potatisen mycket tunt med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Lägg potatisskivorna i en skål med olja, rosmarin och vitlök, vänd så att de täcks helt av oljan.
    2. Hetta upp plåten i ugnen fem minuter. Lägg potatisskivorna i ett jämnt lager på pizzabottnen och lägg försiktigt över pizzan på den heta plåten. Grädda pizzan 15-20 minuter tills pizzabottnen och potatisen börjar bli gyllene.
    3. Strö osten i ett jämnt lager över pizzan, sätt in i ugnen och grädda ytterligare cirka fem minuter tills osten är bubblig och smält. Ta ut pizzan ur ugnen.
    4. Skär i bitar och servera den genast med rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben