Potatissallad á la Monika

Serverar: 6-8 portioner

Underbart god potatissallad som jag själv gjort. Servera rostbiff, kassler eller kyckling till, så blir det rena festen.

Ingredienser

  • 2½ kg tärnad potatis
  • 3-4 dl A-fil eller Kefir
  • 3 dl gräddfil
  • 1½ dl vispgrädde (vispad)
  • 2-3 msk lättmajonäs (kan uteslutas om man inte gillar det)
  • 1 stor skivad och hackad purjolök
  • ½-1 dl bostongurka
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk fint hackad grön eller röd paprika
  • 1 msk Slottssenap, eller mer
  • 3/4 msk strösocker
  • ¾ msk salt
  • Svartpeppar, ganska mycket
  • Instruktioner

    1. Tärna den kokta kalla potatisen. Tvätta, skiva och hacka purjolöken. Hacka persiljan och paprikan fint. Vispa grädden. Ta en stor skål och lägg i tärnad potatis, hackad purjolök, paprika och persilja. Blanda i alla övriga ingredienserna och rör om väl. Smaka av med kryddorna. Ta mer majonäs och senap om du känner för det. OBS! Det skall vara ganska mycket svartpeppar i. Låt potatissalladen stå ett dygn och dra, innan du serverar den.
    2. Servera skivad kassler, rostbiff, örtkryddad kycklingfilé eller kycklingklubbor till. Bjud även en grönsallad till denna rätt. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben