God potatissallad, viktväktarrecept
4 points/port vid uteslutning av skinka 3½ points/port
205 kcal/port
Ingredienser
10 medelstora potatisar
liten knippe gräslök
1 msk dijonsenap
4 msk lättmajonäs
2 medelstora skivor rökt skinka
salt
nymald peppar
Instruktioner
- Koka potatisen mjuk i rikligt med saltat vatten, 20-30 min.
Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär den i stora tärningar.
- Blanda alla övriga ingridinser utom skinkan med potatisen. Stek skinkan utan matfett i en fettsnål stekpanna tills den blivit riktig naprig. Strö den över salladen och servera.
- Tips. Koka gärna potatisen oskalad och skala efter kokningen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...