Potatissallad med skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God potatissallad, viktväktarrecept 4 points/port vid uteslutning av skinka 3½ points/port 205 kcal/port

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • liten knippe gräslök
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 msk lättmajonäs
  • 2 medelstora skivor rökt skinka
  • salt
  • nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuk i rikligt med saltat vatten, 20-30 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär den i stora tärningar.
    2. Blanda alla övriga ingridinser utom skinkan med potatisen. Stek skinkan utan matfett i en fettsnål stekpanna tills den blivit riktig naprig. Strö den över salladen och servera.
    3. Tips. Koka gärna potatisen oskalad och skala efter kokningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben