Potatissufflé

Serverar: 4 portioner

Potatissufflé kan du servera som förrätt. Den passar utmärkt bra före en soppa. Den kan även serveras som tillbehör till exempelvis kött.

Ingredienser

  • 7-8 potatisar av mjölig sort
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 2 msk smör + till formen
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • ev riven muskotnöt
  • Du behöver
  • En suffléform
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°.
    2. Skala potatisarna och dela i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl och pressa eller mosa dem.
    3. Skilj äggulorna från vitorna. Blanda moset med smör, grädde och äggulor. Krydda med salt, nymalen vitpeppar och lite muskot.
    4. Smörj en suffléform.
    5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten med några stora tag.
    6. Häll smeten i formen, grädda i ugn i 30 minuter och servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben