Potatissufflé kan du servera som förrätt. Den passar utmärkt bra före en soppa. Den kan även serveras som tillbehör till exempelvis kött.
Ingredienser
7-8 potatisar av mjölig sort
1 tsk salt per liter vatten
2 msk smör + till formen
1 dl grädde
2 äggulor
2 äggvitor
Salt
Malen vitpeppar
ev riven muskotnöt
Du behöver
En suffléform
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°.
- Skala potatisarna och dela i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl och pressa eller mosa dem.
- Skilj äggulorna från vitorna. Blanda moset med smör, grädde och äggulor. Krydda med salt, nymalen vitpeppar och lite muskot.
- Smörj en suffléform.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten med några stora tag.
- Häll smeten i formen, grädda i ugn i 30 minuter och servera
Liknande recept
Kommentarer (0)