Potatissuffle' med mandelpesto

Serverar: 6-8 portioner

Fantastiskt god och enkel potatissuffle' fylld med mozzarella och västerbottenost, serveras med mandelpesto. Gott till marinerad kycklingfilé' eller fläskfilé som serveras kall eller som grillats.

Ingredienser

  • 50 g smält smör
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 ½ kg mjölig potatis
  • 50 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl riven parmesanost
  • 125 g mozzarella i tärningar
  • 125 g västerbottenost i tärningar
  • Salt
  • Peppar
  • Pesto
  • 1 dl mandel
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en kakform med löstagbara kanter med hälften av smöret och täck ordentligt med hälften av skorpmjölet. Skala och koka potatisen. Tillsätt smör och mjölk och blanda. Rör i äggen och parmesanosten, krydda. Lägg hälften av moset i formen, tryck upp en bit på kanten. Lägg i osttärningarna och täck med resten av moset. Pensla med resten av smöret och strö över resterande skorpmjöl. Grädda i 200 grader ca 30-45 min. Ogräddad kan suffle'n stå i kylskåp i 2 dygn.
    2. Pesto: Kör mandel persilja och olja i matberedare el med mixer. Blanda i parmesanost och krydda.
    3. Serveras med kött/kyckling och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben