Potatissuffle' med mandelpesto
Fantastiskt god och enkel potatissuffle' fylld med mozzarella och västerbottenost, serveras med mandelpesto.
Gott till marinerad kycklingfilé' eller fläskfilé som serveras kall eller som grillats.
Ingredienser
50 g smält smör
1 dl skorpmjöl
1 ½ kg mjölig potatis
50 g smält smör
1 ½ dl mjölk
2 ägg
1 äggula
2 dl riven parmesanost
125 g mozzarella i tärningar
125 g västerbottenost i tärningar
Salt
Peppar
Pesto
1 dl mandel
1 knippe slätbladig persilja
2 dl olivolja
3 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Smörj en kakform med löstagbara kanter med hälften av smöret och täck ordentligt med hälften av skorpmjölet.
Skala och koka potatisen. Tillsätt smör och mjölk och blanda. Rör i äggen och parmesanosten, krydda. Lägg hälften av moset i formen, tryck upp en bit på kanten. Lägg i osttärningarna och täck med resten av moset. Pensla med resten av smöret och strö över resterande skorpmjöl. Grädda i 200 grader ca 30-45 min.
Ogräddad kan suffle'n stå i kylskåp i 2 dygn.
- Pesto:
Kör mandel persilja och olja i matberedare el med mixer. Blanda i parmesanost och krydda.
- Serveras med kött/kyckling och en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)