Pastasåsbuffé - Röd mandelpesto

Serverar: 12 portioner

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk ajvar relish
  • 100 g pinjenötter
  • 100 g skalade mandlar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Chiliflakes efter smak
  • Instruktioner

    1. Grovhacka tomaterna. Skala vitlöken. Mixa i matberedare tillsammans med ajvar relish, 50 g pinjenötter och 50 g mandel.
    2. Tillsätt vinäger, olja, salt och chiliflakes efter smak, kör maskinen lite till.
    3. Grovhacka återstående pinjenötter och mandel och rosta i het, torr panna. Strö det över peston.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben