Pastasåsbuffé - Gorgonzolasås med sparris

Serverar: 12 portioner

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • Salt
  • 200 g krämig gorgonzola
  • 4 små mascarpone
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl mjölk
  • 1 knippa basilika
  • 3 msk färskriven parmesan
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa sparrisen och skär av den nedersta, träiga biten. Skiva tunt. Lägg ner i kokande saltat vatten och låt koka 2-3 minuter. Slå av vattnet, spola kallt och låt torka.
    2. Hacka gorgonzolan grovt. Hetta upp den tillsammans med mascarpone, vin och mjölk och låt den smälta under omrörning. Tillsätt hackad basilika och parmesan, salta, peppra och låt koka i 5 minuter. Blanda ner sparrisen och låt koka ytterligare 4 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben