Pastasåsbuffé - Oliv- och sardellsalsa

Serverar: 12 portioner

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 200 g gröna och svarta oliver, urkärnade
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 knippa finhackad basilika
  • ½ knippa finhackad persilja
  • 3 msk finhackad oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 500 g tomater
  • Instruktioner

    1. Hacka 150 g oliver och sardeller grovt. Lägg i en skål. Mixa kryddor, vitlök, olja och vinäger. Slå över oliv- och sardellblandningen.
    2. Kryssa tomaterna, sänk ner dem i kokande vatten och låt koka någon minut. Spola av med kallt vatten, skala, kärna ur och skiva på längden i tunna strimlor. Strimla resterande oliver, blanda dem med tomaterna och vänd ner i olivsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben