Pastasåsbuffé - Mustig sås på oxkött

Serverar: 12 portioner

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 600 g oxkött
  • 1 fänkålsstånd
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 100 g blekselleri
  • 6 msk olivolja
  • 30 g torkad karljohanssvamp
  • 2 dl rödvin
  • 4 dl oxköttbuljong på tärning
  • 1 dl grönsaksbuljong på tärning
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 stor burk tomater, 480 g
  • Salt
  • Peppar
  • 4 timjankvistar
  • 5 grovhackade salviablad
  • 1 lagerblad
  • 250 g pärllökar
  • 2 msk färskriven parmesan
  • 2 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär oxköttet i 4 cm långa strimlor. Ansa fänkålen och dela den på längden. Strimla fänkålen fint.
    2. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala och finhacka moroten och sellerin. Hetta upp 4 msk olivolja i en stor gryta, bryn köttet runtom och ta sedan upp det.
    3. Hetta upp resten av oljan i grytan. Tillsätt fänkål. lök, vitlök, selleri och svamp och fräs under omrörning.
    4. Häll i rödvinet, rör om. Tillsätt köttet, oxbuljongen, grönsaksbuljongen, de passerade tomaterna och burktomaterna liksom salt, peppar, timjan, salvia och lagerblad. Koka i 30 minuter på medelvärme.
    5. Förväll pärllökarna i hett vatten, spola av kallt och skala. Tillsätt dem i grytan och låt koka ytterligare 15 minuter.
    6. Smaka av den mustiga oxköttssåsen med parmesan och balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben