Pastasåsbuffé - Tonfisksås

Serverar: 12 portioner

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd pepparfrukt
  • 3 msk olivolja
  • 200 g strimlade soltorkade tomater i olja
  • 1 knippa finhackad persilja
  • 2 burkar tonfisk
  • 4 msk kapris
  • 4 msk kaprisspad
  • 2 dl grönsaksbuljong på fond eller tärning
  • 3 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes efter smak
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och pepparfrukt i olivolja i het stekpanna under omrörning. Tillsätt tomater, persilja, väl avrunnen tonfisk, kapris, kaprisspad och grönsaksbuljong.
    2. Smaka av med citron, salt, peppar och chiliflakes och låt koka ca 10 minuter.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben